PODD

Madestam & Lemne

– en podd som sprider kunskap kring politik och förvaltning

>>  Lyssna på podden Madestam & Lemne, Södertörns högskola. 


– Vi vill sprida mer kunskap kring svensk politik och förvaltning. En poddidé som Jenny Madestam haft i flera år och som hon nu förverkligar tillsammans med Marja Lemne.

– Det är väldigt roligt att äntligen kunna få göra det här tillsammans med Marja, säger Jenny Madestam, lektor på Södertörns högskola.


Podden vänder sig till en samhällsintresserad allmänhet som vill veta mer om politik. Det handlar om ämnen som budgeten, delat ledarskap och missnöjet om polisens organisation.


– Det är roligt och en utmaning att få kommentera politik i nya medier och försöka nå ut lite bredare än vanligen. Min förhoppning är att vi når både en bred allmänhet och studenter men även till de som är verksamma i politik och förvaltning, säger Marja Lemne, lektor på Södertörns högskola


– De flesta får sin kunskap om politik från media men vet väldigt lite kring hur beslut fattas och vilka processer som ligger bakom. Vår tanke är att man helt enkelt ska få lite mer kunskap kring det, säger Jenny Madestam.


Tanken är också att i vissa avsnitt bjuda in andra forskare från Södertörns högskola och på det viset få ut aktuell forskning.